12Mate - Yerba Mate Starterspakket - Beker Zwart | bol (2024)

Wil je in één keer klaar zijn? Alle benodigdheden hebben om yerba mate te drinken? Dan raden wij aan om dit starterspakket te nemen! Alles wat je nodig hebt zit erin, namelijk yerba mate en een mate (cup) met bombilla (rietje).

1 x Mate zwart (cup)
1 x Bombilla zwart (rietje)
1 x Zak CBSé Yerba Bosvruchten*

*Standaard smaak in het pakket: CBSé Bosvruchten.

Voordelen van Yerba Mate:

Naast het feit dat yerba mate gewoon een heel lekker en hip drankje is, bestaan er nog een aantal redenen waarom jij het drinken van mate eens zou moeten proberen. Hieronder beschrijven we één voor één een aantal gezondheidsvoordelen van yerba mate.

  1. Het geeft je energie

Yerba mate bevat cafeïne, ook wel mateïne genaamd. De bladeren van de mate plant (Ilex paraguariensis) bevatten een relatief hoog cafeïne gehalte. Wanneer je de yerba mate op de traditionele manier klaarmaakt, kan de hoeveelheid cafeïne variëren tussen de 20 mg en 180 mg. De hoeveelheid aan cafeïne hangt sterk af van welke mate soort het is, welk merk, hoeveel je ervan gebruikt en hoe je de mate klaar maakt. Gemiddeld genomen bevat een beker yerba mate rond de 70 mg cafeïne. Ter vergelijking, een kop filterkoffie bevat ongeveer 85 mg aan cafeïne, een energydrank blikje 80 mg en een kopje thee 30 mg. Maar zoals boven aangegeven, hangt dit alles van veel (verschillende) factoren af. Je kunt dit natuurlijk het beste zelf ervaren, met elkaar vergelijken en de meest optimale verhouding vinden.

Waar te veel koffie je een opgejaagd gevoel en die welbekende koffiedip kan bezorgen, geven veel mensen aan dat dit bij yerba mate niet het geval is. Dit komt omdat mate, naast cafeïne, de stofjes theobromine en theofylline bevat. Deze stofjes zorgen voor een ontspannend gevoel en stimuleren ons zenuwstelsel. Theobromine zit bijvoorbeeld ook in chocola en zorgt voor een blij en relax gevoel. Theofylline is een bestandsdeel wat ook in thee zit en zorgt juist weer voor een boost in mentale energie. Ook verloopt de cafeïne opname in het lichaam bij mate geleidelijker dan bij koffie, waardoor die irritante cafeïne dip ook achterwege blijft. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat yerba mate de goede eigenschappen van koffie en thee samenbrengt.

Dus wil je minder koffie drinken? Een natuurlijke energiebron gebruiken in plaats van energie drankjes? En meer uit je dag halen? Dan kan het drinken van yerba mate wel eens een goede optie zijn voor jou!

  1. Yerba mate versterkt je immuunsysteem en zenuwstelsel

Mate bevat niet alleen cafeïne, maar ook een grote hoeveelheid aan vitaminen en twee daarvan zijn vitamine C en E. Deze twee vitamines zorgen ervoor dat je natuurlijke weerstand wordt ondersteund. Het zijn antioxidanten die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen (agressieve stoffen die schadelijk zijn voor ons lichaam). Daarnaast bevat mate ook het vitamine B-complex. Vitaminen B hebben vele functies voor ons lichaam, en het stimuleert onder andere ons zenuwstelsel en verhoogt ons concentratievermogen.

  1. Ondersteunt bij het afvallen

Aangezien yerba mate cafeïne bevat, wordt je stofwisseling versneld en zul je dus sneller lichaamsvet verbranden. Wanneer je yerba mate op een regelmatige basis drinkt, kan het dus een boost geven aan je stofwisseling. Daarnaast ondersteunen de vele antioxidanten en mineralen het ontgiften van het lichaam, door de diuretische en zuiverende werking. Het gevoel ‘vol’ te zitten na het drinken van mate, is misschien wel de eigenschap die het meest bijdraagt aan afvallen. We merken dit zelf ook altijd, want wanneer we mate drinken hebben we opeens de neiging om niet meer zoveel te snoepen.

Het is natuurlijk niet zo dat je door het drinken van mate direct afvalt, maar het kan wel gewichtsverlies bevorderen. Echter, wil je afvallen, dan zul je ook je dieet moeten veranderen in combinatie met een gezonde levensstijl. Yerba mate is ook geen voedsel vervanger, maar een aanvulling.

  1. Yerba mate geeft een boost aan je fysieke en mentale gezondheid

Niet voor niets drinken veel bekende sporters met regelmaat yerba mate en is het voor veel mensen drankje numero uno. Yerba mate zorgt ervoor bijvoorbeeld voor dat melkzuur zich niet opstapelt in de spieren, waardoor je minder snel vermoeid raakt. Daarnaast zorgen de stofjes theobromine en theofylline ervoor dat zuurstof gemakkelijker kan worden opgenomen in je bloed. Naast cafeïne heeft theobromine ook een stimulerende werking voor zowel het lichaam als de geest. Zelf sporten wij ook regelmatig en dan drinken we voorafgaand altijd onze mate. Hierdoor komen we hoog in onze energielevels.

Iedereen zal het effect van yerba mate anders ervaren. Het effect dat het op jouw lichaam heeft? Daar kom je simpelweg achter door het gewoon te proberen.

12Mate - Yerba Mate Starterspakket - Beker Zwart | bol (2024)
Top Articles
What Does "Fun Sized" Mean? - Attraction Diary
What Does a Guy Mean When He Calls You 'Fun Sized'?
No Hard Feelings (2023) Tickets & Showtimes
Fat Hog Prices Today
Polyhaven Hdri
Ub Civil Engineering Flowsheet
Chuckwagon racing 101: why it's OK to ask what a wheeler is | CBC News
Evita Role Wsj Crossword Clue
Hello Alice Business Credit Card Limit Hard Pull
Vardis Olive Garden (Georgioupolis, Kreta) ✈️ inkl. Flug buchen
‘Accused: Guilty Or Innocent?’: A&E Delivering Up-Close Look At Lives Of Those Accused Of Brutal Crimes
Cooktopcove Com
Jackson Stevens Global
Money blog: Domino's withdraws popular dips; 'we got our dream £30k kitchen for £1,000'
Charter Spectrum Store
Everything you need to know about Costco Travel (and why I love it) - The Points Guy
Acts 16 Nkjv
Project, Time & Expense Tracking Software for Business
Graphic Look Inside Jeffrey Dahmer
Clare Briggs Guzman
Thick Ebony Trans
Best Sports Bars In Schaumburg Il
Cpt 90677 Reimbursem*nt 2023
Anonib Oviedo
Safeway Aciu
Leben in Japan – das muss man wissen - Lernen Sie Sprachen online bei italki
Craigslist Northern Minnesota
Craftsman Yt3000 Oil Capacity
Gncc Live Timing And Scoring
Ehome America Coupon Code
Bursar.okstate.edu
Current Time In Maryland
Colin Donnell Lpsg
Baldur's Gate 3 Dislocated Shoulder
Cars And Trucks Facebook
Case Funeral Home Obituaries
Ticketmaster Lion King Chicago
Marcus Roberts 1040 Answers
Cygenoth
Keir Starmer looks to Italy on how to stop migrant boats
Obituaries in Hagerstown, MD | The Herald-Mail
Thor Majestic 23A Floor Plan
814-747-6702
National Weather Service Richmond Va
Greg Steube Height
Victoria Vesce Playboy
Willkommen an der Uni Würzburg | WueStart
Conan Exiles Colored Crystal
Used Sawmill For Sale - Craigslist Near Tennessee
Madden 23 Can't Hire Offensive Coordinator
antelope valley for sale "lancaster ca" - craigslist
Laurel Hubbard’s Olympic dream dies under the world’s gaze
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 5831

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.